Vodafone Business Bulut Bilişim çözümleri, Kuzey Kıbrıs'ta yüksek güvenlikli veri depolama imkanı sunar. Bu çözümler, yasal mevzuatlara uygundur ve en son teknoloji ile donatılmıştır.
Özel ve Hibrit Bulut Hizmetleri, Vodafone uzmanları tarafından ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilir. Veri güvenliği, Vodafone’un Veri Yedekleme ve Kurtarma Çözümleri ile sağlanır, bu sayede felaket durumlarında veri bütünlüğünü ve erişilebilirliğini korumak için yedekleme ve replikasyon hizmetleri sunulur.
Genel Bulut Hizmeti, veri büyüdükçe kaynakları ayarlamaya olanak tanıyan ölçeklenebilir ve esnek bir yapıya sahiptir. Bu, gereksiz başlangıç yatırımlarını ortadan kaldırır ve Vodafone’un altyapıyı en son teknolojiyle sürdürmesi sayesinde fiziksel sunucuların periyodik yenileme maliyetlerinden kaçınılır.
Veri Merkezi İnternet Hizmeti, sunucuların internete erişimi için gerekli bant genişliğini sunar. Tüm kurumsal müşteriler, işlerine esneklik, hız ve ölçeklenebilirlik kazandıran Vodafone’un Bulut Bilişim Hizmetlerinden faydalanabilirler.
Bulut bilişim, fiziksel yazılıma ihtiyaç duymadan depolama, yazılım, sunucu, ağ, analiz ve veri tabanı hizmetlerini içerir. Bu teknolojiler, uygulamaların hızlı bir şekilde oluşturulmasını ve test edilmesini sağlar, maliyet ve zaman tasarrufu sunar ve kapsamlı bir felaket kurtarma hizmeti sunar.
Bulut bilişim türleri, farklı güvenlik ve esneklik seviyeleri sunan Genel, Özel ve Hibrit çözümleri içerir. Bulut çözümleri, veri kurtarma ve yedekleme, web sitesi barındırma, container, sanal masaüstü ve sanal kaynak sağlama gibi hizmetlerle işletmelere değer katmak için tasarlanmıştır.
Bulut bilişim hizmetlerinin esnek yapısı, felaket kurtarma, düzenli kontrol, veri yedekleme, ölçeklenebilirlik ve veri güvenliği konularında destek sağlar. Bu, farklı departmanların aynı dosyalar üzerinde lokasyondan bağımsız olarak çalışabilmesini sağlar ve bulut güvenlik çözümleri ile IT departmanınıza çeviklik kazandırır.
Vodafone Business Bulut Bilişim çözümlerinde verilerim Kuzey Kıbrıs’ta mı barındırılıyor?
Vodafone Business Bulut Bilişim çözümlerinde tüm sunucularınız ve dolayısıyla verileriniz Vodafone’un yasal mevzuatlara uygun, Kuzey Kıbrıs’ta yerleşik, son teknoloji donanım ve yazılımlara sahip ve yüksek güvenlikli Near East Technology veri merkezlerinde barındırılmaktadır.
Özel ve Hibrit Bulut Hizmetleri nasıl projelendirilir?
Özel ve Hibrit Bulut Hizmetleri’nde ihtiyaçlarınıza yönelik projelendirme Vodafone uzmanları tarafından gerçekleştirilmektedir.
Verilerimin güvenliği nasıl sağlanmaktadır?
Vodafone Veri Yedekleme ve Kurtarma Çözümleri’nden Yedekleme Hizmeti ile verilerinizin yedeklerini alabilir, Replikasyon Hizmeti ile sunucularınızın replikaları oluşturularak lokasyon yedekliliği sağlar, herhangi bir felaket anında verilerinizi kayba uğratmadan erişebilirsiniz. Yedekleme ve Replikasyon hizmetleri ek hizmetlerdir.
Genel Bulut Hizmeti'nin ölçeklenebilir, büyüyebilir olması neden önemlidir?
İşletmelerde kritik veriler gün geçtikçe çoğalmakta olup, ilk günden büyüme kapasitesine yönelik minimum 5 yıllık bir tahmin ile yatırım yapmak, uzun süre kullanılmayacak bir kapasiteye yatırım yapmak anlamına gelir. Vodafone Sanal Sunucu Hizmeti esnek paket sistemine sahip olup, değişen veri büyüklüğünüze göre kaynaklarınızı arttırabilir ve bu sayede ilk yatırım maliyetlerinden kurtulursunuz.
Yenileme maliyetlerinden kurtulabilir miyim?
Fiziksel sunucuların teknolojik gelişmeler ve ihtiyaçlara yönelik olarak belirtli periyotlarla yenilenmesi ve bunun için bütçe ayrılması gerekmektedir. Vodafone Genel Bulut Hizmeti ile iş yükleriniz son teknoloji altyapılarda barındırılır ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak Vodafone tarafından yenilenir.
Veri merkezi interneti hizmeti nedir?
Sunucularınızı internete erişimi için ihtiyacınıza yönelik bant genişliğinde simetrik veri internet hizmeti seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.
“Bulut bilişim sistemi nedir?” ya da “Bulut sistemleri nedir?” diye düşündüğünüzde işletmenize esneklik, hız, ölçeklenebilirlik kazandıran bulut tabanlı çözümlerin bütünü gözünüzde canlanabilir.
Bulut Teknolojisi Nedir? Bulut Bilişim Teknolojisi'nin temel alanları nelerdir?
Cloud Computing yani bulut bilişim teknolojisi, kısaca bulut teknoloji olarak da nitelendirilir. Aslında bulut tabanlı kullandığınız her ürün ve size sunulan her hizmet bulut teknolojisi nedir, ne işe yarar sorularının cevaplarıdır. “Bulut bilişim teknolojisinin temel alanları nelerdir?” sorusunun cevabı ise kullanım alanları ile netleştirilebilir.
Bilgi işlem hizmetlerinin, bulut aracılığıyla sağlanmasına bulut bilişim ismi verilir. Depolama, yazılım, sunucu, ağ, analiz ve veri tabanı gibi işlevler bulut bilişim kapsamında yer alır. Söz konusu kapsam doğrultusunda bir hizmet aldığınızda, fiziksel bir yazılım edinmenize veya ayrı bir programa sahip olmanıza gerek yoktur. Hepsi bulut depolama üzerinde yer alır ve hizmetinize sunulur.
Bulut bilişim teknolojileri ile hızlıca yeni uygulama veya hizmetler oluşturabilir, uygulamaları test edebilirsiniz. Böylece uygulama oluşturma ve test etme konularında maliyet ve zaman tasarrufu elde edebilirsiniz. Bütün verilerinizi depolayabilir, bulut depolama sayesinde yedekleme yaparak büyük yatırımlar gerektiren felaket kurtarmaya (disaster recovery) da sahip olabilirsiniz.
İşletmeniz için ideal bulut uygulaması nedir diye araştırmaya başladığınızda, ilk olarak süreçlerinizi hangi bulut bilişim özellikleri ile kolaylaştırabileceğinizi tespit etmeniz önem taşır. Ardından farklı bulut depolama çözümleri ile iş süreçlerinizi buluşturabilirsiniz.
Bulut Bilişim Türleri Nelerdir?
Bulut bilişim türleri; kapsamları doğrultusunda üç çeşide ayrılır: Hibrit, özel ve genel. Farklı türlerdeki bulut bilişim çözümleri, farklı güvenlik düzeyleri ve esneklik anlamında farklı nitelikler içerir.
· Genel bulut çözümü, kullanıma hazır yazılım uygulamalarını eksiksiz şekilde kurumsal düzeyde sunar.
· Özel bulut çözümü, izole bulut altyapısı ihtiyaçlarına yönelik geliştirilmiş olup regülasyonlar ve güvenlik gerekliliklerine üst seviye uyum sağlar.
· Hibrit bulut çözümü ise iki çözümü bir araya getirerek özellikle birden fazla bulut altyapısında çalışan iş yükleri için ideal performans sunar.
Bulut Çözümleri Nedir?
Bulut çözümleri ile sunulan hizmetler, işletmelere değer katacak şekilde tasarlanır. Bulut teknolojisi örnekleri için veri kurtarma ve yedekleme, web sitesi barındırma, container, sanal masaüstü ve sanal kaynak buldurma gibi cloud çözümleri gösterilebilir.
Bulut Bilişim Özellikleri Nelerdir?
Bulut bilişim hizmetleri, sahip oldukları bulut tabanlı esnek yapıları sayesinde olağanüstü durum kurtarma, düzenli kontrol, veri yedekleme, ölçeklenebilirlik ve veri güvenliği konularında kullanılabilir. Bulut yedekleme çözümleri ile sadece verilerinizi yedeklemekle kalmaz, eşzamanlı olarak pek çok farklı departmanın aynı dosyalar üzerinde lokasyon bağımsız çalışmasını da sağlayabilirsiniz. Ayrıca bulut güvenlik çözümleri olarak nitelendirilen güvenlik altyapısı ile IT departmanınıza çeviklik kazandırabilirsiniz.